Derfor skal du annoncere på Google OG på LinkedIn

22. oktober 2024
Posted in Blog
22. oktober 2024 Maria Brøndum

Det er utrolig sjældent, jeg møder en marketingansvarlig inden for B2B, som slet ikke annoncerer, men det er til gengæld utrolig tit, at jeg møder én, som lidt tilfældigt annoncerer på Google eller LinkedIn uden helt at kende til forskellen på de to annonceringsmedier.

Helt grundlæggende bruger vi annoncering for at vise budskaber for potentielle købere af vores produkt eller ydelser. So far, so good.

Men hvilken rolle spiller betalt annoncering i den samlede model for marketingeksekvering i en tid, hvor vi klikker mindre og mindre?

Data viser, at lige under 60 % af alle Google-søgninger i EU ender uden et klik, og vi er simpelthen blevet vant til at få det hele serveret på den platform, hvor vi bliver eksponeret.

Det betyder, at dine annoncer skal have værdi for din målgruppe, uden at de behøver at klikke, og det betyder også, at det er langt sværere at måle værdien af din annoncering. For dem, der ikke klikker, kan ikke spores.

Alligevel bør langt de fleste B2B-virksomheder annoncere på både Google og LinkedIn, for de kan to helt forskellige ting:

På Google eksponeres dine annoncer for personer, som søger aktivt efter noget – dit produkt, dine ydelser eller din virksomhed. På LinkedIn eksponeres dine annoncer for personer, som har nogle karakteristika, der gør, at de kan have interesse i dit produkt.

Hvad kan Google Ads?

Data viser, at op mod 63 % af de klik, der sendes til websites i B2B-verdenen, kommer fra Google. Det betyder ikke, at Google er det eneste vigtige, for B2B-brugere bruger 90 % af tiden på andre kanaler. Men det betyder, at du godt kan regne med, at en potentiel kunde går på Google og søger, når de er blevet interesseret i dig eller produkter/ydelser som dine.

De fleste af os bruger altså Google, når vi vil undersøge noget, for Google er blevet helt fantastisk dygtig til at forstå, hvad vi leder efter.

Search-annoncering med Google Ads:

  • Med Google Ads kan du få vist dine onlineannoncer for personer, som søger på søgeord, som du vælger. Du kan både vælge søgeord, som er tæt på købsbeslutning, eller lidt længere fra. Men under alle omstændigheder er det centrale her, at du får vist dine annoncer for mennesker, der søger efter dig eller dine ydelser.

Hvad så med LinkedIn?

LinkedIn prioriterer det, vi kalder native-indhold, altså indhold, som skal forbruges på LinkedIn, og de straffer alt indhold med links ud fra LinkedIn, f.eks. ved at gøre posts med links meget små i feedet. De har i høj grad opdraget deres brugere til ikke at klikke ret meget på det indhold, de møder.

Det betyder noget for dine chancer for at få engagement – altså klik – på dine annoncer på LinkedIn. De bliver mindre og mindre. Du kan dog stadig få meget ud af LinkedIn-annoncering, hvis du optimerer dine annoncer mod synlighed og relationsopbygning i stedet for udelukkende at fokusere på klik. På den måde kan du skabe en ægte og værdifuld digital dialog med dine potentielle kunder.

Display-annoncering med LinkedIn:

  • Med display-annoncering på LinkedIn viser du tekst- og grafikanoncer for målgrupper baseret på brancher, titler og mange andre kriterier. Det er altså ikke søgere, som får vist dine annoncer, men brugere, som har nogle karakteristika, som gør, at de måske kan have interesse i dine ydelser eller produkter.

Hvad skal jeg vælge?

Det kommer selvfølgelig helt an på din nuværende situation og dine mål med markedsføringen, hvilke greb vi anbefaler, men helt generelt er Google Ads næsten altid en del af vores model for marketingeksekvering; Pinball marketing (link til blog).

Med Google Ads rammer du eksisterende efterspørgsel, og du kan sørge for, at dine kunder finder dig, når de googler dit navn og ikke dine konkurrenter. Det er det mindste, du bør gøre.

Når LinkedIn også er en del af Pinball marketing i mange tilfælde, så er det, fordi det er en effektiv måde at få vist sine budskaber for brugere, der endnu ikke er ude at søge andet end inspiration, og der er LinkedIn display- og thought leader-annoncering effektivt.

Nøgleordet her er ”inspiration”.

Du bør annoncere på LinkedIn for at inspirere potentielle nye kunder med godt indhold og solide thought leader-budskaber, så de får lyst til at få mere at vide. Dine nye kunder kan sagtens finde ud af at google efter dig, når de er klar til at gå i dialog, og her er vi så til stede med vores Google-annoncer.

Det gode råd for B2B-virksomheder, som vil aktivere deres brand, er altså: Du bør nok annoncere med Google Ads og sandsynligvis også på LinkedIn, men vær opmærksom på forskellen mellem de to medier, og hvad du vil opnå, så får du mest ud af dit budget og din indsats.

Bliv set, husket, fundet og valgt

Tag fat i mig og hør mere.

gbys_maria_medarbejder

Maria Brøndum

Digital chef

latest-posts-gb

Stop med at strippe i mørke

Gammelbys

Axel Kiers Vej 18B, 8270 Højbjerg

CVR: 43489038

M: info@gammelbys.dk

T: +45 70 20 42 09

© Copyright Gammelbys
contact-section

Stop med at strippe i mørke

Gammelbys

Axel Kiers Vej 18B, 8270 Højbjerg

CVR: 43489038

M: info@gammelbys.dk

T: +45 70 20 42 09

© Copyright Gammelbys