Få fuld valuta, når Microsofts incentive-model ændres ved årsskiftet

Hvis du er Microsoft Silver- eller Gold Partner, har du sikkert allerede hørt at der er ændringer på vej i Microsofts incentive-program. Men har du styr på, hvad det betyder for dig, og har du en plan for, hvordan du udnytter mulighederne? Hvis ikke får du her en kort gennemgang af ændringen.

Skrevet af

Mette Gammelby

Mette er direktøren for det hele. Med omkring et kvart århundredes erfaring med kommunikation og marketing i IT-branchen, sørger hun kontinuerligt for, at Gammelbys leverer strategi, kreativitet, proces og benhård eksekvering i skøn forening.

I dag modtager du som Silver- eller Gold Partner en vis procentdel af dit Microsoft-licenssalg som kickback hver måned. Procentsatsen har indtil nu været afhængig af antal solgte licenser og har fungeret som incentive til at sælge licenser til dine kunder. Den del laver Microsoft ikke om på.

Den store ændring består i, at du fra årsskiftet kun vil få udbetalt 60 % af dine opsparede incentives kontant, mens du sparer de resterende 40 % op til aktiviteter til at styrke dit salg af Microsoft-baserede løsninger. Opsparingen sker i halvårlige intervaller. Det vil sige at dit licenssalg i de første 6 måneder udløser et beløb, du kan bruge på aktiviteter i de efterfølgende 6 måneder og så videre. Beløbet kan bruges indenfor de tre områder beskrevet nedenfor:

Demand Generation
Omfatter traditionel og digital markedsføring af Microsoft-løsninger. Det kan for eksempel være printet eller digital annoncering (fx via sociale medier), e-mailkampagner, website og søgemaskineoptimering.

Market Development
Inkluderer aktiviteter som kunderekruttering, uddannelse og markeds-/forretningsudviklingsaktiviteter hvis formål er at øge awareness omkring Microsoft-løsninger. Det kan for eksempel være kundeseminarer og workshops, messer, telemarketing og proof of concepts.

Partner Readiness
Omfatter aktiviteter til dygtiggørelse af dine medarbejdere, både salgsmæssigt og teknisk. Det kan for eksempel dække specifikke omkostninger til træning indenfor Microsofts offerings.

Du vælger altså som udgangspunkt selv, hvor og hvordan du vil anvende dit incentive, når blot du holder dig indenfor de guidelines, Microsoft har udarbejdet.

Du finder Microsofts guide ”Partner Incentive Co-op Guidebook – Business Policies for FY20” via Microsofts partnerportal. Du er også velkommen til at kontakte Gammelbys for rådgivning om, hvordan du får mest muligt ud dit Microsoft-incentive.