Hvad f… sker der på LinkedIn?

22. November 2018
Posted in Rodekassen
22. November 2018 Helle Husum
En hel del faktisk! Hvis du bliver forvirret, når du besøger LinkedIn, er det ikke så mærkeligt. Der sker forandringer hele tiden, uden LinkedIn fortæller os om det – småting som ofte øger forvirringen på siden. Men nu bliver alt godt… Jeg har samlet nogle af de seneste ændringer til dig, så du genvinder overblikket.

En af de ændringer, jeg virkelig er glad for, er, at du nu kan se dine gemte artikler på computeren! Indtil videre har det kun været muligt på mobilen. Ser du et spændende opslag i dit news feed på mobilen med links til en artikel, du gerne vil læse, kan du nu gemme opslaget og læse det på computeren senere.

Opslag på LinkedIn

Når du laver opslag på LinkedIn, kan du nu vedhæfte dokumenter og præsentationer – ligesom du kan med billeder og videoer.

Du kan vælge, hvem og hvor du vil dele dine opslag – også i dine grupper. Desværre kun i en ad gangen.

Du kan give “kudos” til dine kontakter. Ret kikset, hvis du spørger mig…
Med mindre selvfølgelig det passer ind i kulturen hos jer.

Hvad med dig? Er det noget, du kunne finde på at bruge?
Jeg tror min dygtige kollega Lotte, ville blive noget forlegen – og trille grinende rundt hen over sit skrivebord – hvis jeg lavede dette opslag:

Få 8 % mere – og nå ud til flere

Kender du frustrationen over at skrive et super godt indlæg, dele det på LinkedIn – og så sker der ikke rigtig mere? Nu skulle det blive nemmere at komme længere ud med dit indhold og nå flere. En større ændring i LinkedIns algoritme gør, at dine opslag fremover vil få større udbredelse blandt dit eget netværk. Algoritmen har tidligere forfordelt de såkaldte influencers – dem med de rigtig mange connections og followers og selvom du producerer fremragende indhold til LinkedIn, er det svært at konkurrere med fx Barack Obama. Nu skulle 8 % af trafikken flyttes fra de helt store til os mere almindelige indholdsleverandører. Det kommer du til at høre mere om, når LinkedIn giver flere oplysninger.

Alt det du kan i dine grupper – og alt det, du ikke kan

LinkedIn har længe annonceret, at der ville ske forandringer med grupperne, og det er kommet drypvist over de seneste måneder.

Allerførst er det blevet nemmere at administrere dine grupper – eller i hvert fald er de ikke længere gemt af vejen, men ligger nu på din åbningsside i venstre kolonne, lige til at gå til.

Grupperne ligner nu resten af LinkedIn. Du kan dele videoer og billeder, tagge personer – og ikke mindst! administrere dine grupper fra telefonen. Og endnu mere ikke mindst! Du kan dele indhold i dine grupper direkte fra din åbningsside, hvor du skriver dine almindelige opslag.

Til gengæld kan du ikke længere sende automatiske velkomstmails til nye gruppemedlemmer eller fastgøre opslag i toppen af siden.

Husk at bruge alle funktioner på din profil – her er et par af de nyeste

Er du en af de populære på LinkedIn, og får du alt for mange henvendelser om at connecte? Nu kan du ændre knappen CONNECT på din profil til FOLLOW.

Det gør du under Settings & Privacy – Privacy – Followers (helt nede i bunden).

Husk i det hele taget på Follow-muligheden, hvis du støder på interessante personer på LinkedIn. Hvis ikke der umiddelbart er nogen fordel for personen i at være connected med dig, så kan du måske følge dem i stedet.

Har du haft flere forskellige jobfunktioner hos den samme virksomhed, eller har du specielle ydelser, du gerne vil highlighte?
Nu kan du tilføje ydelser eller forskellige stillingsbetegnelser indenfor den samme virksomhed, fortæller Melonie Dorado i sit blogindlæg ”17 LinkedIn Ninja Tricks Experts Haven’t Taught You Yet [2017 Edition].” Følg hendes anvisninger her og highlight dine topkompetencer i din nuværende stilling.

Company page

På din Company Page kan du indsætte en tagline under virksomhedens navn. Umiddelbart en super god feature, som jeg har implementeret på flere af de sider, jeg administrerer. Det er dog ikke lykkedes mig at se mine guldkorn nogen steder, når jeg hopper ud af administratorvisningen.

På nogle Company Pages får du nu forslag til relevant indhold baseret på siden. Som med de fleste af LinkedIns forslag er jeg heller ikke her imponeret over LinkedIns algoritme – men måske du har mere held med dig og får faktisk relevante forslag? Please! Lad mig høre om det, hvis du gør 😉

Få mere at vide om LinkedIn

Er du stødt på ny funktionalitet på LinkedIn, som du vil dele med os andre, så smid en kommentar her 😊

Vil du holde dig opdateret med det nye, som jeg finder på LinkedIn, så er du meget velkommen til at conncecte eller følge mig – du finder min profil her

Svært at overskue?

Det her ved jeg nemlig noget om – og jeg giver det gerne videre!

gbys_medarbejder_helle

Helle Husum

Seniorkonsulent, content specialist

Stop med at strippe i mørke

Gammelbys

Marselis Boulevard 1 8000 Århus C CVR: 43489038

M: info@gammelbys.dk

T: +45 70 204 209

© Copyright Gammelbys 2024
contact-section

Stop med at strippe i mørke

Gammelbys

Marselis Boulevard 1 8000 Århus C CVR: 43489038

M: info@gammelbys.dk

T: +45 70 204 209

© Copyright Gammelbys 2024