Tjek din faktiske placering i Google i ægte bagmanstil

Vil du tjekke din faktiske placering i Google uden først at bøvle med at logge ud af din Google-konto, tømme din cache og i det hele taget slette dine spor på internettet, så dit resultat ikke bliver farvet af tidligere søgninger?

Skrevet af

Lea Mensel

Som kontorets kompas sætter Lea kursen, hvor hun over det seneste årti har været med til at udvikle hele vores brandingproces. Derfor spænder hendes ekspertise også bredt. Hun er den overordnede driftsleder på størstedelen af vores projekter med specielle kompetencer indenfor branding, inbound marketing og retargeting kampagner.

Rangerer din hjemmeside lige så godt, som du tror?

Hænderne op over hovedet, du ligger øverst i Googles søgeresultater! … eller det tror du i hvert fald. Der er mange, der ikke tænker over, at deres søgeresultater i Google er farvet af tidligere søgninger og af de sider, du besøger fra din computer. Hvis du samtidig også er logget ind på din Google-konto, er der god chance for, at Google prøver at hjælpe dig med at få de sider vist øverst, som du tidligere har vist interesse for. Det er selvfølgelig meget pænt af Google, men det betyder også, at din hjemmeside måske ikke ligger så godt placeret, som du går og tror.

Et tip med på vejen

Hvis du vil lave en ”ren” søgning, som ikke er farvet af din adfærd på internettet, skal du normalt sørge for at ”rydde op”, inden du foretager søgningen. Det betyder, at du skal logge ud af din Google-konto og slette din cache på computeren, hver gang du vil tjekke, hvor godt din side ligger placeret med et bestemt søgeord. Det kan godt gå hen og blive en smule omstændeligt (og måske ved du ikke engang, hvordan man gør), og derfor anbefaler jeg, at du i stedet laver dine søgninger på Google via siden impersonal.me.

Hvis du skriver www.impersonal.me i din internet-browser kommer du ind på en helt sort side med et søgefelt i midten. Her kan du så, i bedste batmanstil – helt anonymt – søge på de søgeord, du gerne vil findes på. Når du har søgt, får du vist søgeresultaterne i Google, helt som du plejer. Den eneste forskel er, at resultaterne ikke har taget hensyn til din historik.

Så tjek det ud, det skader ikke, og hvem ved, måske bliver du positivt overrasket 🙂